<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<HTML><HEAD>
<META http-equiv=Content-Type content="text/html; charset=iso-8859-1">
<META content="MSHTML 6.00.2800.1170" name=GENERATOR>
<STYLE></STYLE>
</HEAD>
<BODY bgColor=#ffffff>
<DIV><FONT face=Arial size=2>I am using Apache 1.3.27 with mod_mono and not the 
XSP web server, Apache is not dealing with the virtual session directory at all, 
it's returning a 404 as it attempts to look for the virtual session directory on 
the filesystem. It sounds like a mod_mono issue, would I be correct in thinking 
this if the XSP web server works OK as you're saying?</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>Garthfield</FONT></DIV>
<BLOCKQUOTE 
style="PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-LEFT: 5px; MARGIN-LEFT: 5px; BORDER-LEFT: #000000 2px solid; MARGIN-RIGHT: 0px">
  <DIV style="FONT: 10pt arial">----- Original Message ----- </DIV>
  <DIV 
  style="BACKGROUND: #e4e4e4; FONT: 10pt arial; font-color: black"><B>From:</B> 
  <A title=sibain@tendotzero.com href="mailto:sibain@tendotzero.com">Simon 
  Bain</A> </DIV>
  <DIV style="FONT: 10pt arial"><B>To:</B> <A title=js@hotfeet.ch 
  href="mailto:js@hotfeet.ch">Juraj Skripsky</A> </DIV>
  <DIV style="FONT: 10pt arial"><B>Cc:</B> <A 
  title=mono-devel-list@lists.ximian.com 
  href="mailto:mono-devel-list@lists.ximian.com">mono-devel-list@lists.ximian.com</A> 
  ; <A title=garth@webconexion.net 
  href="mailto:garth@webconexion.net">garth@webconexion.net</A> </DIV>
  <DIV style="FONT: 10pt arial"><B>Sent:</B> Wednesday, September 22, 2004 4:59 
  PM</DIV>
  <DIV style="FONT: 10pt arial"><B>Subject:</B> Re: [Mono-devel-list] Cookieless 
  Session State</DIV>
  <DIV><BR></DIV>Hi.<BR><BR>Just using XSP from the command line and then 
  calling&nbsp;the web page&nbsp; (my system Suse 9.0) does not recreate the 
  error.<BR><BR>I have 2 demo sites running via XSP both have cookieless="true" 
  set in the sessionState of the Web.config file.<BR><BR>The browser shows the 
  session ID and displays the page. Both apps work as required. As of yet I have 
  not ran them in Apache. <BR><BR>All the best<BR>Simon<BR>-- <BR>Simon Bain 
  <BR>TENdotZERO <BR>---------- <BR>XML Open Conference Speaker:- Data 
  Integration with XML and Mono <BR><A 
  href="http://www.xmlopen.org">http://www.xmlopen.org</A> <BR>---------- 
  <BR>XML 2004 Conference Speaker:- e-Voting 
  <BR>http://www.xmlconference.org/xmlusa/ <BR><BR>&gt; Hello Garthfield, 
  <BR>&gt; <BR>&gt; I think I once stumbled across the same problem (using XSP). 
  Probably, <BR>&gt; there is a problem with the encoding/decoding of the 
  virtual session <BR>&gt; directory, as soon as you request a file in a 
  subdirectory. <BR>&gt; Does this problem also happen if the application root 
  directory is "/" <BR>&gt; and the requested file is in this root directory? 
  <BR>&gt; <BR>&gt; Could you please file a bug report and attach a test case? 
  <BR>&gt; I'll take at look at the code in System.Web. <BR>&gt; <BR>&gt; - 
  Juraj <BR>&gt; <BR>&gt; <BR>&gt; On Wed, 2004-09-22 at 16:11, Garthfield 
  Carter wrote: <BR>&gt;&gt; Does anyone know any information about Mono's 
  sessionState support and <BR>&gt;&gt; my problem below? <BR>&gt;&gt; ----- 
  Original Message ----- <BR>&gt;&gt; From: Garthfield Carter <BR>&gt;&gt; To: 
  mono-devel-list@lists.ximian.com <BR>&gt;&gt; Sent: Monday, September 20, 2004 
  11:16 PM <BR>&gt;&gt; Subject: [Mono-devel-list] Cookieless Session State 
  <BR>&gt;&gt; <BR>&gt;&gt; I'm trying to use sessions without cookies. I added 
  the <BR>&gt;&gt; sessionState node in my web.config with cookieless set to 
  <BR>&gt;&gt; true: <BR>&gt;&gt; <BR>&gt;&gt; <!--l version="1.0" encoding="utf-8"--><BR>&gt;&gt; <CONFIGURATION 
  /><BR>&gt;&gt; <SYSTEM.WEB /><BR>&gt;&gt; <SESSIONSTATE mode="InProc" 
  cookieless="true" /><BR>&gt;&gt; </SYSTEM.WEB /><BR>&gt;&gt; </CONFIGURATION 
  /><BR>&gt;&gt; <BR>&gt;&gt; When I restarted Apache and accessd a test page I 
  got the <BR>&gt;&gt; following URL which Apache gave me a 404 error for, the 
  URL <BR>&gt;&gt; that it automcatically create was: <BR>&gt;&gt; <BR>&gt;&gt; 
  /test/(27F82FF9592C788715CF25ECB7F279)/test.aspx <BR>&gt;&gt; <BR>&gt;&gt; 
  Everything is correct as I expected this to happen, the <BR>&gt;&gt; problem 
  seems to be that Apache actually looks for a directory <BR>&gt;&gt; called 
  (27F82FF9592C788715CF25ECB7F279) and it obviously <BR>&gt;&gt; doesn't exist. 
  How do I get Apache to simply forward this to <BR>&gt;&gt; mod_mono? I set-up 
  the exact same code with Web Matrix and ran <BR>&gt;&gt; it using it's built 
  in web server and it works perfectly. The <BR>&gt;&gt; Web Matrix server 
  handles this (sessionID) in the URL and <BR>&gt;&gt; decodes it. <BR>&gt;&gt; 
  <BR>&gt;&gt; Please accept my apologise if my understanding of the process 
  <BR>&gt;&gt; is wrong, I'm learning ASP.NET using what I see first hand 
  <BR>&gt;&gt; with Mono and reading between the lines. <BR>&gt;&gt; 
  <BR>&gt;&gt; Garthfield <BR>&gt; <BR>&gt; 
  _______________________________________________ <BR>&gt; Mono-devel-list 
  mailing list <BR>&gt; Mono-devel-list@lists.ximian.com <BR>&gt; 
  http://lists.ximian.com/mailman/listinfo/mono-devel-list <BR>&gt; 
<BR></BLOCKQUOTE></BODY></HTML>