Hi,<br><br>
<div><blockquote class="gmail_quote" style="border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; padding-left: 1ex;">I am using the standard OpenEmbedded ARM EABI toolchain and I am not<br>seeing this issue on the NEO1973 phone (Samsung ARM SOC), or a Xscale
<br>platform.&nbsp;&nbsp;Both kernel configs include:<br><br>CONFIG_AEABI=y<br>CONFIG_OABI_COMPAT=y<br><br>As I understand it, floating point is emulated at the library level,<br>and not in the kernel with this setup.</blockquote><div>
<br>
That sounds fine to me, there was some talk on the openezx&nbsp; ML&nbsp; about including<br>
CONFIG_OABI_COMPAT=y as the default for the ezx kernel builds; it was suggested<br>
that for apps that are eabi compliant the OABI compat should not be needed, but<br>
if the neo kernels are being built w/ this config then i&#39;m happy to build my ezx kernels the same way.<br>
</div><br>
<blockquote class="gmail_quote" style="border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; padding-left: 1ex;">Are you building the mono-1.2.5pre5 package?&nbsp;&nbsp;I never did find a<br>solution to the ARM floating point issues with 
1.2.4.</blockquote><div><br>
yes, i&#39;m using the 1.2.5pre5 version, although i&#39;ve supplemented the bb recipe for <br>
the EXTRA_OECONF_arm to include --with-x (for libgdi testing?) and --with-static-mono<br>
(you can probably tell i&#39;m new to this and kind of fishing in the dark...)<br>
<br>
i was right in the middle of testing 1.2.4 and getting an illegal instruction error when i noticed<br>
the 1.2.5pre5 version, however i think i was testing with a non-oabi compat kernel at the time<br>
so i&#39;m not sure if 1.2.4 would work once the oabi compat was set.<br>
</div><br>
with the oabi compat configured a basic helloworld.exe app will run for me, but as soon<br>
as i start trying something very simple that needs Windows.Forms (and in turn libgdiplus and X)<br>
it bombs with an error from mono/mini/inssel.c (line 3645) which is related to SOFT_FLOAT_IMPL,<br>
and the stack trace mentioned nothing about libgdiplus (so i assumed it didn&#39;t get that far)<br>
so i thought it might have been related to the eabi issue.<br>
<br>
Is anything known about the status of a libgdiplus_1.2.5 that would correspond to the 1.2.5pre5<br>
version of mono?<br>
<br>
thanks again for the help, and its great to know that mono is running on the NEO, now i will have<br>
to get one ;-)<br>
<br>
cheers,<br>
<br>
Mike<br>
<div><br>
&nbsp;</div></div><br>