<html>
  <head>
    <meta content="text/html; charset=ISO-8859-1"
      http-equiv="Content-Type">
  </head>
  <body bgcolor="#FFFFFF" text="#000000">
    I'll make this easier to debug - i'll post my "full" source....<br>
    <br>
    <a class="moz-txt-link-freetext" href="http://robssoftwareprojects.com/ga.zip">http://robssoftwareprojects.com/ga.zip</a> <br>
    <br>
    Just run "unzip ga.zip" and it should extract the folder
    GhettoGtkAdmin <br>
    <br>
    It's a full monodevelop project<br>
    <br>
    IT's very limited though, at this point all it does is log in (or
    not), depending on whether or not you put in the right password.<br>
    <br>
    I am not giving out the password though.<br>
    <br>
    But you don't need the password to reproduce the error:  Just use
    username 'test' and password 'test' - leave the ftp
    password/username blank, it doesn't do anything at this point in
    time.  I'm porting this from a program i wrote in windows in .net
    4.0 with xaml, but only one portion at a time, and at low priority.<br>
    <br>
    The first time you click login it will say: Login failed for user
    test<br>
    The second time you click login it will say: Object Reference not
    set to an instance of an object.<br>
    <br>
    The second error message is the problem.<br>
    <br>
    <br>
    <br>
    -Rob<br>
    <br>
    On 04/29/2012 04:18 PM, Daniel Morgan wrote:
    <blockquote
      cite="mid:1335730690.29519.YahooMailNeo@web162902.mail.bf1.yahoo.com"
      type="cite">
      <div style="color:#000; background-color:#fff; font-family:times
        new roman, new york, times, serif;font-size:12pt">
        <div><span>I saw your example.<br>
          </span></div>
        <div><span><br>
          </span></div>
        <div><span>SqlConnection with the constructor with the
            connnection string does not automatically connect to the
            database.  You have to explicitly call the Open method.</span></div>
        <div><br>
          <span></span></div>
        <div><span>Mono is working correctly.<br>
          </span></div>
        <div><br>
        </div>
        <div style="font-family: times new roman, new york, times,
          serif; font-size: 12pt;">
          <div style="font-family: times new roman, new york, times,
            serif; font-size: 12pt;">
            <div dir="ltr"> <font face="Arial" size="2">
                <hr size="1"> <b><span style="font-weight:bold;">From:</span></b>
                Rob Wilkens <a class="moz-txt-link-rfc2396E" href="mailto:robwilkens@gmail.com"><robwilkens@gmail.com></a><br>
                <b><span style="font-weight: bold;">To:</span></b>
                <a class="moz-txt-link-abbreviated" href="mailto:mono-devel-list@lists.ximian.com">mono-devel-list@lists.ximian.com</a> <br>
                <b><span style="font-weight: bold;">Sent:</span></b>
                Friday, April 27, 2012 2:57 PM<br>
                <b><span style="font-weight: bold;">Subject:</span></b>
                [Mono-dev] System.Data.SqlConnection fails on 2nd
                invalid login attempt<br>
              </font> </div>
            <br>
            <div id="yiv685775802">
              <div> I probably shouldn't cross-post, but i wasn't sure
                where to put this, or if i should file a bug report (I'm
                new-ish to mono).  After reading the mailing list
                description, this seemed like a more appropriate place
                to ask.<br>
                <br>
                First, let me say this is not a critical problem, and
                i'm not sure whether it is a bug on mono or not.  I
                might be interested in trying to fix this myself if i
                can figure out where to start (later), just as a time
                waster project.<br>
                <br>
                When I create an SqlConnection called, say,
                MyConnection, and then call MyConnection.Open() - the
                second time i call it (though the first time with each
                new object it is called on) with an invalid login
                name/password, it fails with what appears to be an
                exception message that implies something was null when
                it shouldn't have been (object reference not set to
                instance of an object).  If i call it with a valid login
                name/password on any attempt, it doesn't raise any
                errors, as is expected.<br>
                <br>
                From what i can tell, this is happening inside of
                MyConnection.Open() ... and not in my code.  I've
                verified that MyConnection is not null when i call
                Open().<br>
                <br>
                If you want to see sample code, i'll point you to my
                other post on this topic:<br>
                <a moz-do-not-send="true" rel="nofollow" target="_blank"
href="http://stackoverflow.com/questions/10355669/using-system-data-sqlconnection-in-mono-second-invalid-login-attempt-results-in">http://stackoverflow.com/questions/10355669/using-system-data-sqlconnection-in-mono-second-invalid-login-attempt-results-in</a>
                <br>
                <br>
                Does this sound like something i should file a bug on? 
                Also, if i'm interested in contributing, would it be
                wisest to file a bug first, then attempt to resolve it?<br>
                <br>
                -Rob<br>
              </div>
            </div>
            <br>
            _______________________________________________<br>
            Mono-devel-list mailing list<br>
            <a moz-do-not-send="true"
              ymailto="mailto:Mono-devel-list@lists.ximian.com"
              href="mailto:Mono-devel-list@lists.ximian.com">Mono-devel-list@lists.ximian.com</a><br>
            <a moz-do-not-send="true"
              href="http://lists.ximian.com/mailman/listinfo/mono-devel-list"
              target="_blank">http://lists.ximian.com/mailman/listinfo/mono-devel-list</a><br>
            <br>
            <br>
          </div>
        </div>
      </div>
      <br>
      <fieldset class="mimeAttachmentHeader"></fieldset>
      <br>
      <pre wrap="">_______________________________________________
Mono-devel-list mailing list
<a class="moz-txt-link-abbreviated" href="mailto:Mono-devel-list@lists.ximian.com">Mono-devel-list@lists.ximian.com</a>
<a class="moz-txt-link-freetext" href="http://lists.ximian.com/mailman/listinfo/mono-devel-list">http://lists.ximian.com/mailman/listinfo/mono-devel-list</a>
</pre>
    </blockquote>
    <br>
  </body>
</html>