<html><body><div style="color:#000; background-color:#fff; font-family:times new roman, new york, times, serif;font-size:12pt"><div><span>I built and ran that same test-project under .NET, and it succeeded.  I don't know what else to tell you.  I wouldn't have sent that patch, unit test, and project unless it was working both with .NET under MS Windows and latest Mono under Linux.</span></div><div><span><br></span></div><div><span>You're right, I've been lucky -- I have you paying attention to my bug fixes.  But there are a lot of other potential bug fixes for Mono, with no one paying attention to them.  It's distressing, is all.  I wonder if Richard Stallman foresaw this level of maintainer apathy towards motivated contributors.</span></div><div><span><br></span></div><div><span>Steven Boswell</span></div><div><br></div>  <div style="font-size: 12pt; font-family: 'times new roman', 'new york', times, serif; "> <div
 style="font-size: 12pt; font-family: 'times new roman', 'new york', times, serif; "> <div dir="ltr"> <font size="2" face="Arial"> <hr size="1">  <b><span style="font-weight:bold;">From:</span></b> Stifu <stifu@free.fr><br> <b><span style="font-weight: bold;">To:</span></b> mono-devel-list@lists.ximian.com <br> <b><span style="font-weight: bold;">Sent:</span></b> Saturday, June 16, 2012 3:39 PM<br> <b><span style="font-weight: bold;">Subject:</span></b> Re: [Mono-dev] Patches for mono-winforms<br> </font> </div> <br>
I wasn't talking about the mailing list in particular, but any media<br>(bugzilla, Git...). My point was that getting that many patches pushed<br>within such a short time, for a part that is no longer maintained by the<br>Mono team, is pretty good. I'd have been pretty happy if my patches received<br>that much attention a few years ago.<br><br>Anyway, about patch 2, whether I build it with .NET or Mono, I get the error<br>I mentioned, running the application with Mono on Windows. So unless this is<br>an OS-specific issue, I don't know what's the problem. I'll try to check it<br>out on Linux, whenever I can find some time. Meanwhile, if anyone wants to<br>review the patch, feel free.<br><br><br>Steven Boswell II wrote<br>> <br>> Are you saying that there have been bug fixes submitted to this mailing<br>> list, that have sat around for YEARS without being acted upon by those<br>> with version-control-commit authority...?<br>> <br>> I
 installed latest mono to /usr/local, compiled my test with "gmcs<br>> -out:DgvTest.exe <a target="_blank" href="http://program.cs/">Program.cs</a> -r:System -r:System.Windows.Forms -r<br>> System.Drawing", and ran it with "mono DgvTest.exe", and it runs fine for<br>> me.  So I guess we're back to having an impasse.  Sigh.<br>> <br>> Steven Boswell<br>> <br>> <br>> ________________________________<br>>  From: Stifu &lt;stifu@&gt;<br>> To: mono-devel-list@.ximian <br>> Sent: Saturday, June 16, 2012 1:09 AM<br>> Subject: Re: [Mono-dev] Patches for mono-winforms<br>>  <br>> Honestly, you've had it much better than the vast majority. :)<br>> Some others have been waiting for years. Also, now you can add NUnit to<br>> your<br>> resume. :p<br>> <br>> Anyway, I get a "1-1: expected not null, found null" message box in<br>> DgvTest4<br>> with Mono, even after applying your
 patch.<br>> <br>> <br>> Steven Boswell II wrote<br>>> <br>>> I agree, but we both know how much toil it takes to get our bug fixes<br>>> accepted and applied to the git repository on this mailing list... ;-)<br>>> <br>>> <br>>> ________________________________<br>>>  From: Rob Wilkens &lt;robwilkens@&gt;<br>>> To: mono-devel-list@.ximian <br>>> Sent: Friday, June 15, 2012 5:42 PM<br>>> Subject: Re: [Mono-dev] Patches for mono-winforms<br>>>  <br>>> <br>>> I know my opinion is of mixed value, but it looks to make sense to me.. <br>>> If the toolstripitem is being changed so it no longer has an owner,<br>>> calculating a size might not make sense....<br>>> <br>>> -Rob<br>>> <br>>> On 06/15/2012 08:34 PM, Steven Boswell II wrote: <br>>> [... Digging through the stack trace, I arrived at<br>>>
 System.Windows.Forms.ToolStripItem.set_InternalOwner, where the owner was<br>>> being set to null, and right afterwards, CalculateAutoSize() was being<br>>> called.  Why would anyone need to calculate the size of a menu-item that<br>>> isn't even connected to a menu any more?  So, for me, the bug fix was<br>>> obvious: check if the owner isn't null before<br>>> calling CalculateAutoSize().<br>>>  That's what the enclosed patch does. ...]<br>>>><br>>> <br>>> _______________________________________________<br>>> Mono-devel-list mailing list<br>>> Mono-devel-list@.ximian<br>>> <a href="http://lists.ximian.com/mailman/listinfo/mono-devel-list" target="_blank">http://lists.ximian.com/mailman/listinfo/mono-devel-list</a><br>>> <br>> <br>> <br>> --<br>> View this message in context:<br>>
 http://mono.1490590.n4.nabble.com/Patches-for-mono-winforms-tp4649620p4649980.html<br>> Sent from the Mono - Dev mailing list archive at Nabble.com.<br>> _______________________________________________<br>> Mono-devel-list mailing list<br>> Mono-devel-list@.ximian<br>> <a href="http://lists.ximian.com/mailman/listinfo/mono-devel-list" target="_blank">http://lists.ximian.com/mailman/listinfo/mono-devel-list</a><br>> _______________________________________________<br>> Mono-devel-list mailing list<br>> Mono-devel-list@.ximian<br>> <a href="http://lists.ximian.com/mailman/listinfo/mono-devel-list" target="_blank">http://lists.ximian.com/mailman/listinfo/mono-devel-list</a><br>> <br><br><br>--<br>View this message in context: http://mono.1490590.n4.nabble.com/Patches-for-mono-winforms-tp4649620p4649989.html<br>Sent from the Mono - Dev mailing list archive at
 Nabble.com.<br>_______________________________________________<br>Mono-devel-list mailing list<br><a ymailto="mailto:Mono-devel-list@lists.ximian.com" href="mailto:Mono-devel-list@lists.ximian.com">Mono-devel-list@lists.ximian.com</a><br>http://lists.ximian.com/mailman/listinfo/mono-devel-list<br><br><br> </div> </div>  </div></body></html>