<html><body><div style="color:#000; background-color:#fff; font-family:times new roman, new york, times, serif;font-size:12pt"><div><span><div>Thanks, Rob.  That's exactly what I expect would happen.  Only by building latest Mono, with the patch, will the project's test succeed with Mono.</div><div><br></div><div>Don't worry about stretching your patience -- the fact that you got it to succeed in .NET was plenty helpful.</div><div><br></div><div>Stifu..."<span style="font-size: 12pt; ">whether I build it with .NET or Mono, I get the error</span><span style="font-size: 12pt; "> I mentioned, running the application with Mono on Windows"...if you ran it with unpatched Mono, that's what I expect to happen.  If you ran it with patched Mono or with .NET, I wouldn't.  What exactly did you do?</span></div><div><br></div><div>Steven Boswell</div></span></div><div><br></div>  <div style="font-size: 12pt; font-family: 'times new roman',
 'new york', times, serif; "> <div style="font-size: 12pt; font-family: 'times new roman', 'new york', times, serif; "> <div dir="ltr"> <font size="2" face="Arial"> <hr size="1">  <b><span style="font-weight:bold;">From:</span></b> Rob Wilkens <robwilkens@gmail.com><br> <b><span style="font-weight: bold;">To:</span></b> mono-devel-list@lists.ximian.com <br> <b><span style="font-weight: bold;">Sent:</span></b> Saturday, June 16, 2012 5:41 PM<br> <b><span style="font-weight: bold;">Subject:</span></b> Re: [Mono-dev] Patches for mono-winforms<br> </font> </div> <br>
As per the test project mentioned, I just tested with Microsoft Visual<br>Studio 2010 professional, on Windows 7, with Microsoft .NET (By clicking<br>Debug->Start Debugging to run it), this does not raise any exceptions<br>(no message box), it leaves me with an open window.  I also tested on<br>Mono on Windows (version 2.10.8) and the test fails in mono, seemingly<br>before a window is displayed on the screen.<br><br>Again, i know my opinion is of mixed value.<br><br>BTW - I did not try applying the patch in mono, i don't have the<br>patience right now (unless you want me to) to build mono in windows.<br><br>-Rob<br><br><br><br>On 06/16/2012 06:39 PM, Stifu wrote:<br>> I wasn't talking about the mailing list in particular, but any media<br>> (bugzilla, Git...). My point was that getting that many patches pushed<br>> within such a short time, for a part that is no longer maintained by the<br>> Mono team, is pretty good. I'd have been
 pretty happy if my patches received<br>> that much attention a few years ago.<br>><br>> Anyway, about patch 2, whether I build it with .NET or Mono, I get the error<br>> I mentioned, running the application with Mono on Windows. So unless this is<br>> an OS-specific issue, I don't know what's the problem. I'll try to check it<br>> out on Linux, whenever I can find some time. Meanwhile, if anyone wants to<br>> review the patch, feel free.<br>><br>><br>> Steven Boswell II wrote<br>>> Are you saying that there have been bug fixes submitted to this mailing<br>>> list, that have sat around for YEARS without being acted upon by those<br>>> with version-control-commit authority...?<br>>><br>>> I installed latest mono to /usr/local, compiled my test with "gmcs<br>>> -out:DgvTest.exe <a target="_blank" href="http://program.cs/">Program.cs</a> -r:System -r:System.Windows.Forms -r<br>>>
 System.Drawing", and ran it with "mono DgvTest.exe", and it runs fine for<br>>> me.  So I guess we're back to having an impasse.  Sigh.<br>>><br>>> Steven Boswell<br>>><br>>><br>>> ________________________________<br>>>  From: Stifu &lt;stifu@&gt;<br>>> To: mono-devel-list@.ximian <br>>> Sent: Saturday, June 16, 2012 1:09 AM<br>>> Subject: Re: [Mono-dev] Patches for mono-winforms<br>>>  <br>>> Honestly, you've had it much better than the vast majority. :)<br>>> Some others have been waiting for years. Also, now you can add NUnit to<br>>> your<br>>> resume. :p<br>>><br>>> Anyway, I get a "1-1: expected not null, found null" message box in<br>>> DgvTest4<br>>> with Mono, even after applying your patch.<br>>><br>>><br>>> Steven Boswell II wrote<br>>>> I agree, but we both know how much toil
 it takes to get our bug fixes<br>>>> accepted and applied to the git repository on this mailing list... ;-)<br>>>><br>>>><br>>>> ________________________________<br>>>>   From: Rob Wilkens &lt;robwilkens@&gt;<br>>>> To: mono-devel-list@.ximian <br>>>> Sent: Friday, June 15, 2012 5:42 PM<br>>>> Subject: Re: [Mono-dev] Patches for mono-winforms<br>>>>   <br>>>><br>>>> I know my opinion is of mixed value, but it looks to make sense to me.. <br>>>> If the toolstripitem is being changed so it no longer has an owner,<br>>>> calculating a size might not make sense....<br>>>><br>>>> -Rob<br>>>><br>>>> On 06/15/2012 08:34 PM, Steven Boswell II wrote: <br>>>> [... Digging through the stack trace, I arrived at<br>>>> System.Windows.Forms.ToolStripItem.set_InternalOwner, where
 the owner was<br>>>> being set to null, and right afterwards, CalculateAutoSize() was being<br>>>> called.  Why would anyone need to calculate the size of a menu-item that<br>>>> isn't even connected to a menu any more?  So, for me, the bug fix was<br>>>> obvious: check if the owner isn't null before<br>>>> calling CalculateAutoSize().<br>>>>  That's what the enclosed patch does. ...]<br>>>> _______________________________________________<br>>>> Mono-devel-list mailing list<br>>>> Mono-devel-list@.ximian<br>>>> <a href="http://lists.ximian.com/mailman/listinfo/mono-devel-list" target="_blank">http://lists.ximian.com/mailman/listinfo/mono-devel-list</a><br>>>><br>>><br>>> --<br>>> View this message in context:<br>>> http://mono.1490590.n4.nabble.com/Patches-for-mono-winforms-tp4649620p4649980.html<br>>> Sent from
 the Mono - Dev mailing list archive at Nabble.com.<br>>> _______________________________________________<br>>> Mono-devel-list mailing list<br>>> Mono-devel-list@.ximian<br>>> <a href="http://lists.ximian.com/mailman/listinfo/mono-devel-list" target="_blank">http://lists.ximian.com/mailman/listinfo/mono-devel-list</a><br>>> _______________________________________________<br>>> Mono-devel-list mailing list<br>>> Mono-devel-list@.ximian<br>>> <a href="http://lists.ximian.com/mailman/listinfo/mono-devel-list" target="_blank">http://lists.ximian.com/mailman/listinfo/mono-devel-list</a><br>>><br>><br>> --<br>> View this message in context: <a href="http://mono.1490590.n4.nabble.com/Patches-for-mono-winforms-tp4649620p4649989.html" target="_blank">http://mono.1490590.n4.nabble.com/Patches-for-mono-winforms-tp4649620p4649989.html</a><br>> Sent from the Mono - Dev mailing list archive at
 Nabble.com.<br>> _______________________________________________<br>> Mono-devel-list mailing list<br>> <a ymailto="mailto:Mono-devel-list@lists.ximian.com" href="mailto:Mono-devel-list@lists.ximian.com">Mono-devel-list@lists.ximian.com</a><br>> <a href="http://lists.ximian.com/mailman/listinfo/mono-devel-list" target="_blank">http://lists.ximian.com/mailman/listinfo/mono-devel-list</a><br><br>_______________________________________________<br>Mono-devel-list mailing list<br><a ymailto="mailto:Mono-devel-list@lists.ximian.com" href="mailto:Mono-devel-list@lists.ximian.com">Mono-devel-list@lists.ximian.com</a><br><a href="http://lists.ximian.com/mailman/listinfo/mono-devel-list" target="_blank">http://lists.ximian.com/mailman/listinfo/mono-devel-list</a><br><br><br> </div> </div>  </div></body></html>