<html><body><div style="color:#000; background-color:#fff; font-family:times new roman, new york, times, serif;font-size:12pt"><div><span>Well...it seems the problem is that selecting "Mono / .NET 3.5" versus ".NET Framework 3.5 Client Profile" in MonoDevelop's Options->Build->General pane doesn't seem to change the DLLs that get loaded at runtime.  It looks like I've been running with .NET either way.  Is there something else I'm supposed to do under MS Windows to run with Mono instead of .NET?  I ran an installer called "mono-2.10.8-gtksharp-2.12.11-win32-1" to install Mono under MS Windows.  Is there anything else I need to install?</span></div><div><span><br></span></div><div><span>Here's a random idea...enclosed is another version of the test project.  It's just like the last one, except that, in addition to testing for whether it's running on MS Windows before doing the god-awful P/Invoke version of faking a mouse
 click, it also tests "Type.GetType ("Mono.Runtime") == null", to make sure it's .NET running and not Mono.  While I wait for someone to tell me what I'm doing wrong under MS Windows, see if this gets the test to run for you.</span></div><div><span><br></span></div><div><span>And re: getting bug fixes accepted, and WinForms not being a priority for the Mono project...what about the bug fix for GetFileSystemEntries() I posted a week ago?  That's not WinForms, and I haven't heard a peep about it.</span></div><div><span><br></span></div><div><span>Steven Boswell</span></div><div><br></div>  <div style="font-size: 12pt; font-family: 'times new roman', 'new york', times, serif; "> <div style="font-size: 12pt; font-family: 'times new roman', 'new york', times, serif; "> <div dir="ltr"> <font size="2" face="Arial"> <hr size="1">  <b><span style="font-weight:bold;">From:</span></b> Steven Boswell II <ulatekh@yahoo.com><br> <b><span
 style="font-weight: bold;">To:</span></b> "mono-devel-list@lists.ximian.com" <mono-devel-list@lists.ximian.com> <br> <b><span style="font-weight: bold;">Sent:</span></b> Saturday, June 16, 2012 5:52 PM<br> <b><span style="font-weight: bold;">Subject:</span></b> Re: [Mono-dev] Patches for mono-winforms<br> </font> </div> <br>
<div id="yiv1714835513"><div><div style="color: rgb(0, 0, 0); background-color: rgb(255, 255, 255); font-size: 12pt; font-family: 'times new roman', 'new york', times, serif; "><div><span><div>Thanks, Rob.  That's exactly what I expect would happen.  Only by building latest Mono, with the patch, will the project's test succeed with Mono.</div><div><br></div><div>Don't worry about stretching your patience -- the fact that you got it to succeed in .NET was plenty helpful.</div><div><br></div><div>Stifu..."<span style="font-size:12pt;">whether I build it with .NET or Mono, I get the error</span><span style="font-size:12pt;"> I mentioned, running the application with Mono on Windows"...if you ran it with unpatched Mono, that's what I expect to happen.  If you ran it with patched Mono or with .NET, I wouldn't.  What exactly did you do?</span></div><div><br></div><div>Steven Boswell</div></span></div><div><br></div>  <div
 style="font-size: 12pt; font-family: times, serif; "> <div style="font-size: 12pt; font-family: times, serif; "> <div dir="ltr"> <font size="2" face="Arial"> <hr size="1">  <b><span style="font-weight:bold;">From:</span></b> Rob Wilkens <robwilkens@gmail.com><br> <b><span style="font-weight:bold;">To:</span></b> mono-devel-list@lists.ximian.com <br> <b><span style="font-weight:bold;">Sent:</span></b> Saturday, June 16, 2012 5:41 PM<br> <b><span style="font-weight:bold;">Subject:</span></b> Re: [Mono-dev] Patches for mono-winforms<br> </font> </div> <br>
As per the test project mentioned, I just tested with Microsoft Visual<br>Studio 2010 professional, on Windows 7, with Microsoft .NET (By clicking<br>Debug->Start Debugging to run it), this does not raise any exceptions<br>(no message box), it leaves me with an open window.  I also tested on<br>Mono on Windows (version 2.10.8) and the test fails in mono, seemingly<br>before a window is displayed on the screen.<br><br>Again, i know my opinion is of mixed value.<br><br>BTW - I did not try applying the patch in mono, i don't have the<br>patience right now (unless you want me to) to build mono in windows.<br><br>-Rob<br><br><br><br>On 06/16/2012 06:39 PM, Stifu wrote:<br>> I wasn't talking about the mailing list in particular, but any media<br>> (bugzilla, Git...). My point was that getting that many patches pushed<br>> within such a short time, for a part that is no longer maintained by the<br>> Mono team, is pretty good. I'd have been
 pretty happy if my patches received<br>> that much attention a few years ago.<br>><br>> Anyway, about patch 2, whether I build it with .NET or Mono, I get the error<br>> I mentioned, running the application with Mono on Windows. So unless this is<br>> an OS-specific issue, I don't know what's the problem. I'll try to check it<br>> out on Linux, whenever I can find some time. Meanwhile, if anyone wants to<br>> review the patch, feel free.<br>><br>><br>> Steven Boswell II wrote<br>>> Are you saying that there have been bug fixes submitted to this mailing<br>>> list, that have sat around for YEARS without being acted upon by those<br>>> with version-control-commit authority...?<br>>><br>>> I installed latest mono to /usr/local, compiled my test with "gmcs<br>>> -out:DgvTest.exe <a rel="nofollow" target="_blank" href="http://program.cs/">Program.cs</a> -r:System -r:System.Windows.Forms
 -r<br>>>
 System.Drawing", and ran it with "mono DgvTest.exe", and it runs fine for<br>>> me.  So I guess we're back to having an impasse.  Sigh.<br>>><br>>> Steven Boswell<br>>><br>>><br>>> ________________________________<br>>>  From: Stifu &lt;stifu@&gt;<br>>> To: mono-devel-list@.ximian <br>>> Sent: Saturday, June 16, 2012 1:09 AM<br>>> Subject: Re: [Mono-dev] Patches for mono-winforms<br>>>  <br>>> Honestly, you've had it much better than the vast majority. :)<br>>> Some others have been waiting for years. Also, now you can add NUnit to<br>>> your<br>>> resume. :p<br>>><br>>> Anyway, I get a "1-1: expected not null, found null" message box in<br>>> DgvTest4<br>>> with Mono, even after applying your patch.<br>>><br>>><br>>> Steven Boswell II wrote<br>>>> I agree, but we both know how much toil
 it takes to get our bug fixes<br>>>> accepted and applied to the git repository on this mailing list... ;-)<br>>>><br>>>><br>>>> ________________________________<br>>>>   From: Rob Wilkens &lt;robwilkens@&gt;<br>>>> To: mono-devel-list@.ximian <br>>>> Sent: Friday, June 15, 2012 5:42 PM<br>>>> Subject: Re: [Mono-dev] Patches for mono-winforms<br>>>>   <br>>>><br>>>> I know my opinion is of mixed value, but it looks to make sense to me.. <br>>>> If the toolstripitem is being changed so it no longer has an owner,<br>>>> calculating a size might not make sense....<br>>>><br>>>> -Rob<br>>>><br>>>> On 06/15/2012 08:34 PM, Steven Boswell II wrote: <br>>>> [... Digging through the stack trace, I arrived at<br>>>> System.Windows.Forms.ToolStripItem.set_InternalOwner, where
 the owner was<br>>>> being set to null, and right afterwards, CalculateAutoSize() was being<br>>>> called.  Why would anyone need to calculate the size of a menu-item that<br>>>> isn't even connected to a menu any more?  So, for me, the bug fix was<br>>>> obvious: check if the owner isn't null before<br>>>> calling CalculateAutoSize().<br>>>>  That's what the enclosed patch does. ...]<br>>>> _______________________________________________<br>>>> Mono-devel-list mailing list<br>>>> Mono-devel-list@.ximian<br>>>> <a rel="nofollow" target="_blank" href="http://lists.ximian.com/mailman/listinfo/mono-devel-list">http://lists.ximian.com/mailman/listinfo/mono-devel-list</a><br>>>><br>>><br>>> --<br>>> View this message in context:<br>>>
 http://mono.1490590.n4.nabble.com/Patches-for-mono-winforms-tp4649620p4649980.html<br>>> Sent from
 the Mono - Dev mailing list archive at Nabble.com.<br>>> _______________________________________________<br>>> Mono-devel-list mailing list<br>>> Mono-devel-list@.ximian<br>>> <a rel="nofollow" target="_blank" href="http://lists.ximian.com/mailman/listinfo/mono-devel-list">http://lists.ximian.com/mailman/listinfo/mono-devel-list</a><br>>> _______________________________________________<br>>> Mono-devel-list mailing list<br>>> Mono-devel-list@.ximian<br>>> <a rel="nofollow" target="_blank" href="http://lists.ximian.com/mailman/listinfo/mono-devel-list">http://lists.ximian.com/mailman/listinfo/mono-devel-list</a><br>>><br>><br>> --<br>> View this message in context: <a rel="nofollow" target="_blank" href="http://mono.1490590.n4.nabble.com/Patches-for-mono-winforms-tp4649620p4649989.html">http://mono.1490590.n4.nabble.com/Patches-for-mono-winforms-tp4649620p4649989.html</a><br>> Sent from
 the Mono - Dev mailing list archive at
 Nabble.com.<br>> _______________________________________________<br>> Mono-devel-list mailing list<br>> <a rel="nofollow" ymailto="mailto:Mono-devel-list@lists.ximian.com" target="_blank" href="mailto:Mono-devel-list@lists.ximian.com">Mono-devel-list@lists.ximian.com</a><br>> <a rel="nofollow" target="_blank" href="http://lists.ximian.com/mailman/listinfo/mono-devel-list">http://lists.ximian.com/mailman/listinfo/mono-devel-list</a><br><br>_______________________________________________<br>Mono-devel-list mailing list<br><a rel="nofollow" ymailto="mailto:Mono-devel-list@lists.ximian.com" target="_blank" href="mailto:Mono-devel-list@lists.ximian.com">Mono-devel-list@lists.ximian.com</a><br><a rel="nofollow" target="_blank" href="http://lists.ximian.com/mailman/listinfo/mono-devel-list">http://lists.ximian.com/mailman/listinfo/mono-devel-list</a><br><br><br> </div> </div> 
 </div></div></div><br>_______________________________________________<br>Mono-devel-list mailing list<br><a ymailto="mailto:Mono-devel-list@lists.ximian.com" href="mailto:Mono-devel-list@lists.ximian.com">Mono-devel-list@lists.ximian.com</a><br><a href="http://lists.ximian.com/mailman/listinfo/mono-devel-list" target="_blank">http://lists.ximian.com/mailman/listinfo/mono-devel-list</a><br><br><br> </div> </div>  </div></body></html>