<p>
Hello,
</p>
<p>
There is a 5 months old bug <a href="https://bugzilla.xamarin.com/show_bug.cgi?id=6653" target="_top" rel="nofollow" link="external">#6653</a> and discussions on StackOverflow about troubles with Entity Framework when it loads metadata from xml model:
</p>
<ul>
<li>
<a href="http://stackoverflow.com/questions/13624065/how-to-setup-entity-framework-sql-server-with-mono" target="_top" rel="nofollow" link="external">How to setup Entity Framework / SQL Server with Mono</a>
</li>
<li>
<a href="http://stackoverflow.com/questions/14582318/nullreferenceexception-with-ef6-on-mono-3-0-3" target="_top" rel="nofollow" link="external">NullReferenceException with EF6 on Mono 3.0.3</a>
</li>
</ul>
<p>
Could anyone say, is a date when it will be fixed predictable? It would be very helpful to know it and plan own migration work.
</p>
<p>
Now it looks like this defect blocks most of real life cases of Entity Framework usage and this way blocks number of migration initiatives.
</p>
P.S. What can I do to contribute to this issue resolution? Does it makes sense to create separate bug about Entity Framework or attach sample not working project to existing one?

        
        
        
<br/><hr align="left" width="300" />
View this message in context: <a href="http://mono.1490590.n4.nabble.com/A-bug-in-System-Xml-blocking-Entity-Framework-usage-6653-tp4658345.html">A bug in System.Xml blocking Entity Framework usage, #6653.</a><br/>
Sent from the <a href="http://mono.1490590.n4.nabble.com/Mono-Dev-f1517221.html">Mono - Dev mailing list archive</a> at Nabble.com.<br/>