<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=us-ascii">
</head>
<body style="word-wrap: break-word; -webkit-nbsp-mode: space; -webkit-line-break: after-white-space; ">
<div style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: Calibri, sans-serif; font-size: 14px; ">
Should it be a warning then? The runtime aborts after this error. The only workaround I've found so far is:</div>
<div style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: Calibri, sans-serif; font-size: 14px; ">
<br>
</div>
<div style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: Calibri, sans-serif; font-size: 14px; ">
<a href="https://github.com/symform/mono/commit/fe5c582a1a2d241f368c86081b3cb7ea53994f51" target="_blank">https://github.com/symform/mono/commit/fe5c582a1a2d241f368c86081b3cb7ea53994f51</a></div>
<div style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: Calibri, sans-serif; font-size: 14px; ">
<br>
</div>
<div>And sgen is running well now with a cross compiled mono.</div>
<div style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: Calibri, sans-serif; font-size: 14px; ">
<br>
</div>
<span id="OLK_SRC_BODY_SECTION" style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: Calibri, sans-serif; font-size: 14px; ">
<div style="font-family:Calibri; font-size:11pt; text-align:left; color:black; BORDER-BOTTOM: medium none; BORDER-LEFT: medium none; PADDING-BOTTOM: 0in; PADDING-LEFT: 0in; PADDING-RIGHT: 0in; BORDER-TOP: #b5c4df 1pt solid; BORDER-RIGHT: medium none; PADDING-TOP: 3pt">
<span style="font-weight:bold">From: </span>Rodrigo Kumpera <<a href="mailto:kumpera@gmail.com">kumpera@gmail.com</a>><br>
<span style="font-weight:bold">Date: </span>Tuesday, August 27, 2013 8:58 AM<br>
<span style="font-weight:bold">To: </span>Bassam Tabbara <<a href="mailto:bassam@symform.com">bassam@symform.com</a>><br>
<span style="font-weight:bold">Cc: </span>"<a href="mailto:mono-devel-list@lists.ximian.com">mono-devel-list@lists.ximian.com</a>" <<a href="mailto:mono-devel-list@lists.ximian.com">mono-devel-list@lists.ximian.com</a>><br>
<span style="font-weight:bold">Subject: </span>Re: [Mono-dev] SGEN support when cross compiling<br>
</div>
<div><br>
</div>
<div>
<div>
<div dir="ltr">All this means is that the managed allocators won't be used.</div>
<div class="gmail_extra"><br>
<br>
<div class="gmail_quote">On Mon, Aug 26, 2013 at 8:07 PM, Bassam Tabbara <span dir="ltr">
<<a href="mailto:bassam@symform.com" target="_blank">bassam@symform.com</a>></span> wrote:<br>
<blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex">
<div style="word-wrap:break-word;font-size:14px">
<div style="font-family:Calibri,sans-serif">I tried that and I run into the following error when I run mono:</div>
<div style="font-family:Calibri,sans-serif"><br>
</div>
<div><span style="font-size:12px;font-weight:bold;line-height:18px;white-space:pre-wrap;background-color:transparent"><font face="Courier">sgen is not supported when using --with-tls=pthread</font></span></div>
<div style="font-family:Calibri,sans-serif"><span style="color: rgb(153, 153, 153); font-family: Consolas, 'Liberation Mono', Courier, monospace; font-size: 12px; font-weight: bold; line-height: 18px; white-space: pre-wrap; background-color: rgb(255, 255, 204); "><br>
</span></div>
<div style="font-family:Calibri,sans-serif">
<div>Looking at the code here:</div>
<div><br>
</div>
<div><a href="https://github.com/mono/mono/blob/master/mono/metadata/sgen-gc.h#L990" target="_blank">https://github.com/mono/mono/blob/master/mono/metadata/sgen-gc.h#L990</a></div>
<div><br>
</div>
<div>Seems like pthread is only supported on darwin and windows. I'm cross compiling to linux with with-tls=pthread.</div>
</div>
<div style="font-family:Calibri,sans-serif"><br>
</div>
<span style="font-family: Calibri, sans-serif; ">
<div style="border-right:medium none;padding-right:0in;padding-left:0in;padding-top:3pt;text-align:left;font-size:11pt;border-bottom:medium none;font-family:Calibri;border-top:#b5c4df 1pt solid;padding-bottom:0in;border-left:medium none">
<span style="font-weight:bold">From: </span>Rodrigo Kumpera <<a href="mailto:kumpera@gmail.com" target="_blank">kumpera@gmail.com</a>><br>
<span style="font-weight:bold">Date: </span>Monday, August 26, 2013 5:01 PM
<div>
<div class="h5"><br>
<span style="font-weight:bold">To: </span>Bassam Tabbara <<a href="mailto:bassam@symform.com" target="_blank">bassam@symform.com</a>><br>
<span style="font-weight:bold">Cc: </span>"<a href="mailto:mono-devel-list@lists.ximian.com" target="_blank">mono-devel-list@lists.ximian.com</a>" <<a href="mailto:mono-devel-list@lists.ximian.com" target="_blank">mono-devel-list@lists.ximian.com</a>><br>
<span style="font-weight:bold">Subject: </span>Re: [Mono-dev] SGEN support when cross compiling<br>
</div>
</div>
</div>
<div>
<div class="h5">
<div><br>
</div>
<div>
<div>
<div dir="ltr">Configure with --thread=pthread</div>
<div class="gmail_extra"><br>
<br>
<div class="gmail_quote">On Mon, Aug 26, 2013 at 7:36 PM, Bassam Tabbara <span dir="ltr">
<<a href="mailto:bassam@symform.com" target="_blank">bassam@symform.com</a>></span> wrote:<br>
<blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex">
<div style="font-size:14px;font-family:Calibri,sans-serif;word-wrap:break-word">
<div>Thanks Rodrigo. Is there a trick then to bypass the __thread check during configuration?</div>
<div><br>
</div>
<div>./configure --host=armv5te-unknown-linux-gnueabi </div>
<div><br>
</div>
<div>Fails with:</div>
<div>
<div><br>
</div>
<div>configure: error: cannot run test program while cross compiling</div>
<div><br>
</div>
</div>
<div>I worked around it with the following:</div>
<div><br>
</div>
<div><a href="https://github.com/symform/mono/commit/fe5c582a1a2d241f368c86081b3cb7ea53994f51" target="_blank">https://github.com/symform/mono/commit/fe5c582a1a2d241f368c86081b3cb7ea53994f51</a></div>
<div><br>
</div>
<div>Do others not see this?</div>
<div><br>
</div>
<span>
<div style="border-right:medium none;padding-right:0in;padding-left:0in;padding-top:3pt;text-align:left;font-size:11pt;border-bottom:medium none;font-family:Calibri;border-top:#b5c4df 1pt solid;padding-bottom:0in;border-left:medium none">
<span style="font-weight:bold">From: </span>Rodrigo Kumpera <<a href="mailto:kumpera@gmail.com" target="_blank">kumpera@gmail.com</a>><br>
<span style="font-weight:bold">Date: </span>Monday, August 26, 2013 4:30 PM<br>
<span style="font-weight:bold">To: </span>Bassam Tabbara <<a href="mailto:bassam@symform.com" target="_blank">bassam@symform.com</a>><br>
<span style="font-weight:bold">Cc: </span>"<a href="mailto:mono-devel-list@lists.ximian.com" target="_blank">mono-devel-list@lists.ximian.com</a>" <<a href="mailto:mono-devel-list@lists.ximian.com" target="_blank">mono-devel-list@lists.ximian.com</a>><br>
<span style="font-weight:bold">Subject: </span>Re: [Mono-dev] SGEN support when cross compiling<br>
</div>
<div>
<div>
<div><br>
</div>
<div>
<div>
<div dir="ltr">sgen works fine on ARM and so does cross compiling to it.</div>
<div class="gmail_extra"><br>
<br>
<div class="gmail_quote">On Mon, Aug 26, 2013 at 6:19 PM, Bassam Tabbara <span dir="ltr">
<<a href="mailto:bassam@symform.com" target="_blank">bassam@symform.com</a>></span> wrote:<br>
<blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex">
<div style="font-size:14px;font-family:Calibri,sans-serif;word-wrap:break-word">
<div>Hello,</div>
<div><br>
</div>
<div>I'm working in mono master, and it looks like sgen is not support when cross compiling. Sgen requiren with-tls=__thread and during configuration a check is made if __thread is functioning and that fails with the following error when cross compiling:</div>
<div><br>
</div>
<div>
<div style="padding:1px 5px;margin-bottom:3px"><span style="word-wrap:break-word">configure: error: cannot run test program while cross compiling</span></div>
<div style="padding:1px 5px;margin-bottom:3px"><span style="color: rgb(136, 136, 136); font-size: 9px; margin-left: 5px; font-family: 'Lucida Grande'; display: block; word-wrap: normal; margin-top: 0px; float: right; ">[</span>
<div><br>
</div>
<div>I can work around this but disable the check during configuration, but I'm now wondering whether anyone is using sgen on ARM platforms? Are you cross compiling for those platforms? I must be missing something simple here.</div>
<div><br>
</div>
<div>Thanks!</div>
<span><font color="#888888">
<div>Bassam</div>
<a title="bassam@67.131.46.82" style="margin-right:0.5ex;color:rgb(170,34,17);font-size:medium;white-space:nowrap;font-family:'Lucida Grande';text-decoration:none!important;font-weight:bold"></a></font></span></div>
</div>
</div>
<br>
_______________________________________________<br>
Mono-devel-list mailing list<br>
<a href="mailto:Mono-devel-list@lists.ximian.com" target="_blank">Mono-devel-list@lists.ximian.com</a><br>
<a href="http://lists.ximian.com/mailman/listinfo/mono-devel-list" target="_blank">http://lists.ximian.com/mailman/listinfo/mono-devel-list</a><br>
<br>
</blockquote>
</div>
<br>
</div>
</div>
</div>
</div>
</div>
</span></div>
</blockquote>
</div>
<br>
</div>
</div>
</div>
</div>
</div>
</span></div>
</blockquote>
</div>
<br>
</div>
</div>
</div>
</span>
</body>
</html>