<div dir="ltr">In the file you linked, a default target is set: <a href="https://github.com/Pash-Project/Pash/blob/master/Pash.proj#L2">https://github.com/Pash-Project/Pash/blob/master/Pash.proj#L2</a><div><br></div><div>That means if you don't specify a target, 'Build' will be executed (in this case). In the original email i would expect the output to be empty because no target was specified and no default target was set.</div><div><br></div><div>So if there is a bug we will need the actual output (with /verbosity:diagnostic passed to xbuild) when trying to build the actual proj file.</div><div><br></div><div>Alan </div></div><div class="gmail_extra"><br><div class="gmail_quote">On 3 June 2015 at 12:29, Alexander Köplinger <span dir="ltr"><<a href="mailto:alex.koeplinger@outlook.com" target="_blank">alex.koeplinger@outlook.com</a>></span> wrote:<br><blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex">


<div><div dir="ltr"><span class=""><font color="#000000" face="Calibri,sans-serif">> You didn't tell xbuild to build anything and you didn't set a default target in your proj file.</font><br> <br></span>FYI, xbuild/msbuild probes for *.proj/*.sln and builds the first it finds when you omit the argument.<span class=""><br> <br><font color="#000000" face="Calibri,sans-serif">> Can you use a pastebin to attach the actual file you're trying to build?</font><br> <br></span>The project is <a href="https://github.com/Pash-Project/Pash" target="_blank">https://github.com/Pash-Project/Pash</a> which builds fine on Linux with Mono on TravisCI, so I guess it's something specific to the xbuild on android environment, most likely some runtime issue.<br><font color="#000000" face="Calibri,sans-serif"><br></font>-- Alex<br> <br><div><hr>Date: Wed, 3 Jun 2015 12:18:11 +0100<br>Subject: Re: [Mono-dev] mono 4.0.0 xbuild won't build project<br>From: <a href="mailto:alan.mcgovern@gmail.com" target="_blank">alan.mcgovern@gmail.com</a><br>To: <a href="mailto:chaselton@gmail.com" target="_blank">chaselton@gmail.com</a><br>CC: <a href="mailto:alex.koeplinger@outlook.com" target="_blank">alex.koeplinger@outlook.com</a>; <a href="mailto:mono-devel-list@lists.ximian.com" target="_blank">mono-devel-list@lists.ximian.com</a><div><div class="h5"><br><br><div dir="ltr">Can you use a pastebin to attach the actual file you're trying to build? The text you attached has two syntax errors in it and would not work as-is.<div><br></div><div>A slightly modified file works as expected for me: <a href="https://gist.github.com/alanmcgovern/c2772a9cafd0d6a5b5ee" target="_blank">https://gist.github.com/alanmcgovern/c2772a9cafd0d6a5b5ee</a><br><div><br></div><div>Hope that helps!<br>Alan</div></div></div><div><br><div>On 3 June 2015 at 11:54, Cyd Haselton <span dir="ltr"><<a href="mailto:chaselton@gmail.com" target="_blank">chaselton@gmail.com</a>></span> wrote:<br><blockquote style="padding-left:1ex;border-left-color:rgb(204,204,204);border-left-width:1px;border-left-style:solid"><div>I did try xbuild /t:Build Pash.proj.  Same result.<br>
<br>
I will try the --trace xbuild after I rebuild mono again.<div><div><br><br><div>On June 3, 2015 3:18:34 AM CDT, Alan <<a href="mailto:alan.mcgovern@gmail.com" target="_blank">alan.mcgovern@gmail.com</a>> wrote:<blockquote style="padding-left:1ex;border-left-color:rgb(204,204,204);border-left-width:1px;border-left-style:solid">
<div dir="ltr">You didn't tell xbuild to build anything and you didn't set a default target in your proj file.<div><br></div><div>Try `<span style="font-size:12.8px">xbuild /t:Build Pash.proj`</span></div></div><div><br><div>On 2 June 2015 at 23:29, Alexander Köplinger <span dir="ltr"><<a href="mailto:alex.koeplinger@outlook.com" target="_blank">alex.koeplinger@outlook.com</a>></span> wrote:<br><blockquote style="padding-left:1ex;border-left-color:rgb(204,204,204);border-left-width:1px;border-left-style:solid">


<div><div dir="ltr"><font color="#000000" face="Calibri,sans-serif">Yeah, but it's much easier on another machine since we got the official packages for Mono there :)</font><br> <br><font color="#000000" face="Calibri,sans-serif">Try running xbuild with "MONO_OPTIONS=--trace xbuild" to show if/what it does before it exits.</font><br><font color="#000000" face="Calibri,sans-serif"><br></font><br> <br><div><hr>Subject: RE: [Mono-dev] mono 4.0.0 xbuild won't build project<br>From: <a href="mailto:chaselton@gmail.com" target="_blank">chaselton@gmail.com</a><br>Date: Tue, 2 Jun 2015 17:15:14 -0500<br>To: <a href="mailto:alex.koeplinger@outlook.com" target="_blank">alex.koeplinger@outlook.com</a>; <a href="mailto:mono-devel-list@lists.ximian.com" target="_blank">mono-devel-list@lists.ximian.com</a><div><div><br><br>Excellent point.<br>
<br>
Then again...i'd have to install mono on another machine.  Also, I kinda would like to figure out why xbuild is misbehaving on this one...<br><br><div>On June 2, 2015 5:04:07 PM CDT, "Alexander Köplinger" <<a href="mailto:alex.koeplinger@outlook.com" target="_blank">alex.koeplinger@outlook.com</a>> wrote:<blockquote style="padding-left:1ex;border-left-color:rgb(204,204,204);border-left-width:1px;border-left-style:solid">



<div dir="ltr"><font color="#000000" face="Calibri,sans-serif">No idea about the xbuild issue, but you should be able to build Pash on another machine and just copy over the .exe, it is managed code after all ;) <br></font><br> <br><div><hr>From: <a href="mailto:chaselton@gmail.com" target="_blank">chaselton@gmail.com</a><br>Date: Tue, 2 Jun 2015 16:54:19 -0500<br>To: <a href="mailto:mono-devel-list@lists.ximian.com" target="_blank">mono-devel-list@lists.ximian.com</a><br>Subject: [Mono-dev] mono 4.0.0 xbuild won't build project<br><br>Just built and installed mono 4.0 from sources.  Basic "Hello World" console program builds and runs successfully but basic "Hello World" project (hello.proj) won't build; xbuild displays the banner and then exits with no errors and without building the project.<br>
<br>
Here's the hello.proj<br>
< Project xmlns="<a href="http://schemas.microsoft.com/developer/msbuild/2003%22%3e" target="_blank">http://schemas.microsoft.com/developer/msbuild/2003"></a>;<br>
 <Target Name="Build"><br>
  <Message Importance="High" Text="Hello, World!" /><br>
 </Target><br>
</Project><br>
<br>
I;ve tried /verbosity:detailed and several other flags.  I've tried running path/to/mono -v /path/to/xbuild.exe proj.proj. Same thing happens every time:<br>
<br>
/bld/pash/Pash-Project-Pash-bc07215 $ xbuild Pash.proj<br>
XBuild Engine Version 12.0<br>
Mono, Version <a href="http://4.0.0.0" target="_blank">4.0.0.0</a><br>
Copyright (C) 2005-2013 Various Mono authors<br>
/bld/pash/Pash-Project-Pash-bc07215 $<br>
<br>
Please help...this is driving me crazy.<br>
<br></div></div></blockquote></div><br>
-- <br>
Sent from my Android device with K-9 Mail. Please excuse my brevity.</div></div></div>            </div></div>
<br>_______________________________________________<br>
Mono-devel-list mailing list<br>
<a href="mailto:Mono-devel-list@lists.ximian.com" target="_blank">Mono-devel-list@lists.ximian.com</a><br>
<a href="http://lists.ximian.com/mailman/listinfo/mono-devel-list" target="_blank">http://lists.ximian.com/mailman/listinfo/mono-devel-list</a><br>
<br></blockquote></div><br></div>
</blockquote></div><br>
-- <br>
Sent from my Android device with K-9 Mail. Please excuse my brevity.</div></div></div></blockquote></div><br></div></div></div></div>                                         </div></div>
</blockquote></div><br></div>