<html xmlns:v="urn:schemas-microsoft-com:vml" xmlns:o="urn:schemas-microsoft-com:office:office" xmlns:w="urn:schemas-microsoft-com:office:word" xmlns:m="http://schemas.microsoft.com/office/2004/12/omml" xmlns="http://www.w3.org/TR/REC-html40">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
<meta name="Generator" content="Microsoft Word 15 (filtered medium)">
<style><!--
/* Font Definitions */
@font-face
        {font-family:"Cambria Math";
        panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4;}
@font-face
        {font-family:Calibri;
        panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4;}
/* Style Definitions */
p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal
        {margin:0in;
        margin-bottom:.0001pt;
        font-size:12.0pt;
        font-family:"Times New Roman",serif;}
a:link, span.MsoHyperlink
        {mso-style-priority:99;
        color:blue;
        text-decoration:underline;}
a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed
        {mso-style-priority:99;
        color:purple;
        text-decoration:underline;}
span.EmailStyle17
        {mso-style-type:personal-reply;
        font-family:"Calibri",sans-serif;
        color:#1F497D;}
span.EmailStyle18
        {mso-style-type:personal;
        font-family:"Calibri",sans-serif;
        color:#1F497D;}
.MsoChpDefault
        {mso-style-type:export-only;
        font-family:"Calibri",sans-serif;}
@page WordSection1
        {size:8.5in 11.0in;
        margin:1.0in 1.0in 1.0in 1.0in;}
div.WordSection1
        {page:WordSection1;}
--></style><!--[if gte mso 9]><xml>
<o:shapedefaults v:ext="edit" spidmax="1026" />
</xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml>
<o:shapelayout v:ext="edit">
<o:idmap v:ext="edit" data="1" />
</o:shapelayout></xml><![endif]-->
</head>
<body lang="EN-US" link="blue" vlink="purple">
<div class="WordSection1">
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif;color:#1F497D">Thanks, Ludovic. I’ve created
<a href="https://bugzilla.xamarin.com/show_bug.cgi?id=41294">https://bugzilla.xamarin.com/show_bug.cgi?id=41294</a> with sample code. I’ve also verified that it works as expected with mono 3.12, so it sounds like your explanation is correct.<o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif;color:#1F497D"><o:p> </o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif;color:#1F497D">chris<o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif;color:#1F497D"><o:p> </o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif;color:#1F497D"><o:p> </o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><b><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif">From:</span></b><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif"> Ludovic Henry [mailto:ludovic@xamarin.com]
<br>
<b>Sent:</b> Tuesday, May 24, 2016 5:46 AM<br>
<b>To:</b> Chris Swiedler <cswiedler@trionworlds.com>; mono-devel-list <mono-devel-list@lists.ximian.com><br>
<b>Subject:</b> Re: [Mono-dev] Reading threadpool performance counters<o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
<div>
<p class="MsoNormal">Hi Chris,<o:p></o:p></p>
<div>
<p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal">I don't think we are keeping this counters up to date in the threadpool. Some of them are kept up to date, but as we imported the threadpool implementation from referencesources since 4.2, we must have missed this performance counter. So
 you are certainly not doing something wrong.<o:p></o:p></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal">If you want, you should fill a bug with the information you have so we have a look at it as soon as possible.<o:p></o:p></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal">Thank you very much,<o:p></o:p></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal">Ludovic<o:p></o:p></p>
</div>
</div>
<p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
<div>
<div>
<p class="MsoNormal">On Mon, May 23, 2016 at 11:59 PM Chris Swiedler <<a href="mailto:cswiedler@trionworlds.com">cswiedler@trionworlds.com</a>> wrote:<o:p></o:p></p>
</div>
<blockquote style="border:none;border-left:solid #CCCCCC 1.0pt;padding:0in 0in 0in 6.0pt;margin-left:4.8pt;margin-right:0in">
<p class="MsoNormal">Per <a href="https://bugzilla.xamarin.com/show_bug.cgi?id=1772" target="_blank">
https://bugzilla.xamarin.com/show_bug.cgi?id=1772</a> I've been trying to get Mono threadpool metrics with lines like this:<br>
<br>
    m_workItemsAdded = new PerformanceCounter("Mono Threadpool", "Work Items Added", Process.GetCurrentProcess().Id.ToString());<br>
<br>
However, the counter I get back always has its value set to zero. Are these threadpool counters still supported? Am I doing something wrong? This is using mono 4.2.3.<br>
<br>
Thanks,<br>
chris<br>
_______________________________________________<br>
Mono-devel-list mailing list<br>
<a href="mailto:Mono-devel-list@lists.ximian.com" target="_blank">Mono-devel-list@lists.ximian.com</a><br>
<a href="http://lists.ximian.com/mailman/listinfo/mono-devel-list" target="_blank">http://lists.ximian.com/mailman/listinfo/mono-devel-list</a><o:p></o:p></p>
</blockquote>
</div>
</div>
</body>
</html>