<html xmlns:v="urn:schemas-microsoft-com:vml" xmlns:o="urn:schemas-microsoft-com:office:office" xmlns:w="urn:schemas-microsoft-com:office:word" xmlns:x="urn:schemas-microsoft-com:office:excel" xmlns:p="urn:schemas-microsoft-com:office:powerpoint" xmlns:a="urn:schemas-microsoft-com:office:access" xmlns:dt="uuid:C2F41010-65B3-11d1-A29F-00AA00C14882" xmlns:s="uuid:BDC6E3F0-6DA3-11d1-A2A3-00AA00C14882" xmlns:rs="urn:schemas-microsoft-com:rowset" xmlns:z="#RowsetSchema" xmlns:b="urn:schemas-microsoft-com:office:publisher" xmlns:ss="urn:schemas-microsoft-com:office:spreadsheet" xmlns:c="urn:schemas-microsoft-com:office:component:spreadsheet" xmlns:oa="urn:schemas-microsoft-com:office:activation" xmlns:html="http://www.w3.org/TR/REC-html40" xmlns:q="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/" xmlns:D="DAV:" xmlns:x2="http://schemas.microsoft.com/office/excel/2003/xml" xmlns:ois="http://schemas.microsoft.com/sharepoint/soap/ois/" xmlns:dir="http://schemas.microsoft.com/sharepoint/soap/directory/" xmlns:ds="http://www.w3.org/2000/09/xmldsig#" xmlns:dsp="http://schemas.microsoft.com/sharepoint/dsp" xmlns:udc="http://schemas.microsoft.com/data/udc" xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema" xmlns:sub="http://schemas.microsoft.com/sharepoint/soap/2002/1/alerts/" xmlns:ec="http://www.w3.org/2001/04/xmlenc#" xmlns:sp="http://schemas.microsoft.com/sharepoint/" xmlns:sps="http://schemas.microsoft.com/sharepoint/soap/" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns:udcxf="http://schemas.microsoft.com/data/udc/xmlfile" xmlns:wf="http://schemas.microsoft.com/sharepoint/soap/workflow/" xmlns:mver="http://schemas.openxmlformats.org/markup-compatibility/2006" xmlns:m="http://schemas.microsoft.com/office/2004/12/omml" xmlns:mrels="http://schemas.openxmlformats.org/package/2006/relationships" xmlns:ex12t="http://schemas.microsoft.com/exchange/services/2006/types" xmlns:ex12m="http://schemas.microsoft.com/exchange/services/2006/messages" xmlns:Z="urn:schemas-microsoft-com:" xmlns:st="&#1;" xmlns="http://www.w3.org/TR/REC-html40">

<head>
<meta http-equiv=Content-Type content="text/html; charset=us-ascii">
<meta name=Generator content="Microsoft Word 12 (filtered medium)">
<style>
<!--
 /* Font Definitions */
 @font-face
        {font-family:"Cambria Math";
        panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4;}
@font-face
        {font-family:Calibri;
        panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4;}
@font-face
        {font-family:Tahoma;
        panose-1:2 11 6 4 3 5 4 4 2 4;}
@font-face
        {font-family:Consolas;
        panose-1:2 11 6 9 2 2 4 3 2 4;}
 /* Style Definitions */
 p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal
        {margin:0cm;
        margin-bottom:.0001pt;
        font-size:11.0pt;
        font-family:"Calibri","sans-serif";}
a:link, span.MsoHyperlink
        {mso-style-priority:99;
        color:blue;
        text-decoration:underline;}
a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed
        {mso-style-priority:99;
        color:purple;
        text-decoration:underline;}
p.MsoPlainText, li.MsoPlainText, div.MsoPlainText
        {mso-style-priority:99;
        mso-style-link:"Texto sin formato Car";
        margin:0cm;
        margin-bottom:.0001pt;
        font-size:10.5pt;
        font-family:Consolas;}
span.TextosinformatoCar
        {mso-style-name:"Texto sin formato Car";
        mso-style-priority:99;
        mso-style-link:"Texto sin formato";
        font-family:Consolas;}
span.EstiloCorreo19
        {mso-style-type:personal;
        font-family:"Calibri","sans-serif";
        color:windowtext;}
span.EstiloCorreo20
        {mso-style-type:personal-reply;
        font-family:"Calibri","sans-serif";
        color:#1F497D;}
.MsoChpDefault
        {mso-style-type:export-only;
        font-size:10.0pt;}
@page Section1
        {size:612.0pt 792.0pt;
        margin:70.85pt 3.0cm 70.85pt 3.0cm;}
div.Section1
        {page:Section1;}
-->
</style>
<!--[if gte mso 9]><xml>
 <o:shapedefaults v:ext="edit" spidmax="1026" />
</xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml>
 <o:shapelayout v:ext="edit">
  <o:idmap v:ext="edit" data="1" />
 </o:shapelayout></xml><![endif]-->
</head>

<body lang=ES-TRAD link=blue vlink=purple>

<div class=Section1>

<p class=MsoNormal><span lang=EN-US style='color:#1F497D'>Following on this, I
found a little issue with WM_ACTIVATE messages being sent twice on window load.
One when the window is created and displayed for the first time (as a response
to kEventWindowActivated) and another one when the window is made visible. <o:p></o:p></span></p>

<p class=MsoNormal><span lang=EN-US style='color:#1F497D'><o:p>&nbsp;</o:p></span></p>

<p class=MsoNormal><span lang=EN-US style='color:#1F497D'>This was causing
weird effects on our GUI, for instance calling twice the OnVisibleChanged event
in our main form so I have this patch that checks whether the window is already
the active one and the discards other activates. It also eliminates some
flicker on form loading (not all, though)<o:p></o:p></span></p>

<p class=MsoNormal><span lang=EN-US style='color:#1F497D'><o:p>&nbsp;</o:p></span></p>

<p class=MsoNormal><span lang=EN-US style='color:#1F497D'>Tell me what you
think<o:p></o:p></span></p>

<p class=MsoNormal><span lang=EN-US style='color:#1F497D'><o:p>&nbsp;</o:p></span></p>

<p class=MsoNormal><span lang=EN-US style='color:#1F497D'><o:p>&nbsp;</o:p></span></p>

<p class=MsoNormal><span lang=EN-US style='color:#1F497D'>Cheers, <o:p></o:p></span></p>

<p class=MsoNormal><span lang=EN-US style='color:#1F497D'><o:p>&nbsp;</o:p></span></p>

<p class=MsoNormal><span lang=EN-US style='color:#1F497D'>David Suarez<o:p></o:p></span></p>

<p class=MsoNormal><span lang=EN-US style='color:#1F497D'><a
href="http://www.plasticscm.com">www.plasticscm.com</a><o:p></o:p></span></p>

<p class=MsoNormal><span lang=EN-US style='color:#1F497D'><o:p>&nbsp;</o:p></span></p>

<p class=MsoNormal><span lang=EN-US style='color:#1F497D'><o:p>&nbsp;</o:p></span></p>

<p class=MsoNormal><span lang=EN-US style='color:#1F497D'><o:p>&nbsp;</o:p></span></p>

<div style='border:none;border-left:solid blue 1.5pt;padding:0cm 0cm 0cm 4.0pt'>

<div>

<div style='border:none;border-top:solid #B5C4DF 1.0pt;padding:3.0pt 0cm 0cm 0cm'>

<p class=MsoNormal><b><span lang=EN-US style='font-size:10.0pt;font-family:
"Tahoma","sans-serif"'>From:</span></b><span lang=EN-US style='font-size:10.0pt;
font-family:"Tahoma","sans-serif"'> mono-osx-bounces@lists.ximian.com
[mailto:mono-osx-bounces@lists.ximian.com] <b>On Behalf Of </b>David Suarez<br>
<b>Sent:</b> Tu</span><span lang=ES style='font-size:10.0pt;font-family:"Tahoma","sans-serif"'>esday,
September 02, 2008 10:57 AM<br>
<b>To:</b> mono-osx@lists.ximian.com<br>
<b>Subject:</b> [Mono-osx] MWF on macosx<o:p></o:p></span></p>

</div>

</div>

<p class=MsoNormal><o:p>&nbsp;</o:p></p>

<p class=MsoPlainText><span lang=EN-US>Hi all,<o:p></o:p></span></p>

<p class=MsoPlainText><span lang=EN-US><o:p>&nbsp;</o:p></span></p>

<p class=MsoPlainText><span lang=EN-US>I've been diving into the MacOS WinForms
implementation for the last four days, getting familiar with all the code there
before trying to find some issues we have.<o:p></o:p></span></p>

<p class=MsoPlainText><span lang=EN-US><o:p>&nbsp;</o:p></span></p>

<p class=MsoPlainText><span lang=EN-US>I've seen there are some problems with
the hidden panels that are made visible in runtime. Basically their inner
controls are correctly drawn and then suddently hidden. I'm still trying to
figure out why.<o:p></o:p></span></p>

<p class=MsoPlainText><span lang=EN-US><o:p>&nbsp;</o:p></span></p>

<p class=MsoPlainText><span lang=EN-US>I've put some debug code to learn how it
works and have catched a huge number of WM_NULL messages being processed on
Mac, while none shows up on Windows or Linux. I found why this happens, related
to the WM_PAINT / WM_NCPAINT messages being issued by the addexpose method
instead of the kEvent handler. Is there any chance that the underlying carbon
controls are not always mapping their visible state to that set by MWF?<o:p></o:p></span></p>

<p class=MsoPlainText><span lang=EN-US><o:p>&nbsp;</o:p></span></p>

<p class=MsoPlainText><span lang=EN-US>Ok, I'll continue working on it so I
hope I'll be sending some fixes soon. Of course, any pointers will be
appreciated! :-)<o:p></o:p></span></p>

<p class=MsoPlainText><span lang=EN-US><o:p>&nbsp;</o:p></span></p>

<p class=MsoPlainText><span lang=EN-US>Regards,<o:p></o:p></span></p>

<p class=MsoPlainText><span lang=EN-US><o:p>&nbsp;</o:p></span></p>

<p class=MsoPlainText><span lang=EN-US>dave<o:p></o:p></span></p>

<p class=MsoPlainText><span lang=EN-US><o:p>&nbsp;</o:p></span></p>

<p class=MsoPlainText><span lang=EN-US><o:p>&nbsp;</o:p></span></p>

<p class=MsoPlainText><a href="http://www.plasticscm.com"><span lang=EN-US>www.plasticscm.com</span></a><span
lang=EN-US><o:p></o:p></span></p>

<p class=MsoPlainText><span lang=EN-US><o:p>&nbsp;</o:p></span></p>

<p class=MsoNormal><span lang=EN-US><o:p>&nbsp;</o:p></span></p>

</div>

</div>

</body>

</html>