<html xmlns:v="urn:schemas-microsoft-com:vml" xmlns:o="urn:schemas-microsoft-com:office:office" xmlns:w="urn:schemas-microsoft-com:office:word" xmlns:x="urn:schemas-microsoft-com:office:excel" xmlns:m="http://schemas.microsoft.com/office/2004/12/omml" xmlns="http://www.w3.org/TR/REC-html40">

<head>
<META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=us-ascii">
<meta name=Generator content="Microsoft Word 12 (filtered medium)">
<style>
<!--
 /* Font Definitions */
 @font-face
        {font-family:Calibri;
        panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4;}
 /* Style Definitions */
 p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal
        {margin:0in;
        margin-bottom:.0001pt;
        font-size:11.0pt;
        font-family:"Calibri","sans-serif";}
a:link, span.MsoHyperlink
        {mso-style-priority:99;
        color:blue;
        text-decoration:underline;}
a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed
        {mso-style-priority:99;
        color:purple;
        text-decoration:underline;}
span.EmailStyle17
        {mso-style-type:personal;
        font-family:"Calibri","sans-serif";
        color:windowtext;}
span.EmailStyle18
        {mso-style-type:personal-reply;
        font-family:"Calibri","sans-serif";
        color:#1F497D;}
.MsoChpDefault
        {mso-style-type:export-only;
        font-size:10.0pt;}
@page Section1
        {size:8.5in 11.0in;
        margin:1.0in 1.0in 1.0in 1.0in;}
div.Section1
        {page:Section1;}
-->
</style>
<!--[if gte mso 9]><xml>
 <o:shapedefaults v:ext="edit" spidmax="1026" />
</xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml>
 <o:shapelayout v:ext="edit">
  <o:idmap v:ext="edit" data="1" />
 </o:shapelayout></xml><![endif]-->
</head>

<body lang=EN-US link=blue vlink=purple>

<div class=Section1>

<p class=MsoNormal><span style='color:#1F497D'>I forgot to include the error
produced by the Mono runtime on the mac.<o:p></o:p></span></p>

<p class=MsoNormal><span style='color:#1F497D'><o:p>&nbsp;</o:p></span></p>

<p class=MsoNormal><span style='color:#1F497D'>mono(333,0xa000ed88) malloc:
***&nbsp; Deallocation of a pointer not malloced: 0x1a5898; This could be a double
free(), or free() called with the middle of an allocated block; Try setting
environment variable MallocHelp to see tools to help debug</span><o:p></o:p></p>

<p class=MsoNormal><span style='color:#1F497D'><o:p>&nbsp;</o:p></span></p>

<p class=MsoNormal><span style='color:#1F497D'><o:p>&nbsp;</o:p></span></p>

<p class=MsoNormal>Hi all<o:p></o:p></p>

<p class=MsoNormal><o:p>&nbsp;</o:p></p>

<p class=MsoNormal>I need to detect when the user closes a process that my
application launches.&nbsp; The following code works fine under .NET and Mono
2.0 on Windows but does not work on the Mac OS.&nbsp; On the mac, the process
correctly starts the texeditor app. &nbsp;The problem is that HasExited
incorrectly returns true immediately even though the window has not been
closed.<o:p></o:p></p>

<p class=MsoNormal><o:p>&nbsp;</o:p></p>

<p class=MsoNormal style='text-autospace:none'><span style='font-size:10.0pt;
font-family:"Courier New";color:blue'>Dim</span><span style='font-size:10.0pt;
font-family:"Courier New"'> Progname <span style='color:blue'>As</span> <span
style='color:blue'>String</span> =
Environment.GetFolderPath(Environment.SpecialFolder.DesktopDirectory) +
m_PATHDELIMITER + <span style='color:#A31515'>&quot;Myfile.txt&quot;<o:p></o:p></span></span></p>

<p class=MsoNormal style='text-autospace:none'><span style='font-size:10.0pt;
font-family:"Courier New"'>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; <span
style='color:blue'>Dim</span> DAWproc <span style='color:blue'>As</span> <span
style='color:blue'>New</span> Process()<o:p></o:p></span></p>

<p class=MsoNormal style='text-autospace:none'><span style='font-size:10.0pt;
font-family:"Courier New"'>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;
<span style='color:blue'>With</span> DAWproc.StartInfo<o:p></o:p></span></p>

<p class=MsoNormal style='text-autospace:none'><span style='font-size:10.0pt;
font-family:"Courier New"'>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;
.FileName = Progname<o:p></o:p></span></p>

<p class=MsoNormal style='text-autospace:none'><span style='font-size:10.0pt;
font-family:"Courier New"'>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;
.Verb = <span style='color:#A31515'>&quot;Open&quot;<o:p></o:p></span></span></p>

<p class=MsoNormal style='text-autospace:none'><span style='font-size:10.0pt;
font-family:"Courier New"'>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;
.CreateNoWindow = <span style='color:blue'>True<o:p></o:p></span></span></p>

<p class=MsoNormal style='text-autospace:none'><span style='font-size:10.0pt;
font-family:"Courier New"'>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;
<span style='color:blue'>End</span> <span style='color:blue'>With<o:p></o:p></span></span></p>

<p class=MsoNormal style='text-autospace:none'><span style='font-size:10.0pt;
font-family:"Courier New"'>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;
DAWproc.Start()<o:p></o:p></span></p>

<p class=MsoNormal style='text-autospace:none'><span style='font-size:10.0pt;
font-family:"Courier New"'>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;
<span style='color:blue'>While Not </span>DAWproc.HasExited <span
style='color:blue'><o:p></o:p></span></span></p>

<p class=MsoNormal style='text-autospace:none'><span style='font-size:10.0pt;
font-family:"Courier New"'>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;
<span style='color:blue'>End</span> <span style='color:blue'>While<o:p></o:p></span></span></p>

<p class=MsoNormal style='text-autospace:none'><span style='font-size:10.0pt;
font-family:"Courier New"'>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;
MessageBox.Show(<span style='color:#A31515'>&quot;App Closed&quot;</span>)<o:p></o:p></span></p>

<p class=MsoNormal><o:p>&nbsp;</o:p></p>

<p class=MsoNormal>I&#8217;ve already tried using GetProcessbyname but, according to
other threads on this forum, &nbsp;it appears that this function is not
functioning correctly under Mono either.&nbsp; Can anyone suggest how I can accomplish
this seemingly simple task in a reliable way that works on both Mac and
Windows?<o:p></o:p></p>

<p class=MsoNormal><o:p>&nbsp;</o:p></p>

<p class=MsoNormal>Thanks in advance.<o:p></o:p></p>

<p class=MsoNormal><o:p>&nbsp;</o:p></p>

</div>

</body>

</html>