<html xmlns:v="urn:schemas-microsoft-com:vml" xmlns:o="urn:schemas-microsoft-com:office:office" xmlns:w="urn:schemas-microsoft-com:office:word" xmlns:m="http://schemas.microsoft.com/office/2004/12/omml" xmlns="http://www.w3.org/TR/REC-html40"><head><meta http-equiv=Content-Type content="text/html; charset=us-ascii"><meta name=Generator content="Microsoft Word 15 (filtered medium)"><style><!--
/* Font Definitions */
@font-face
        {font-family:"Cambria Math";
        panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4;}
@font-face
        {font-family:Calibri;
        panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4;}
@font-face
        {font-family:Consolas;
        panose-1:2 11 6 9 2 2 4 3 2 4;}
/* Style Definitions */
p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal
        {margin:0cm;
        margin-bottom:.0001pt;
        font-size:11.0pt;
        font-family:"Calibri",sans-serif;
        mso-fareast-language:EN-US;}
a:link, span.MsoHyperlink
        {mso-style-priority:99;
        color:#0563C1;
        text-decoration:underline;}
a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed
        {mso-style-priority:99;
        color:#954F72;
        text-decoration:underline;}
span.EmailStyle17
        {mso-style-type:personal-compose;
        font-family:"Calibri",sans-serif;
        color:windowtext;}
.MsoChpDefault
        {mso-style-type:export-only;
        font-family:"Calibri",sans-serif;
        mso-fareast-language:EN-US;}
@page WordSection1
        {size:612.0pt 792.0pt;
        margin:72.0pt 72.0pt 72.0pt 72.0pt;}
div.WordSection1
        {page:WordSection1;}
--></style><!--[if gte mso 9]><xml>
<o:shapedefaults v:ext="edit" spidmax="1026" />
</xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml>
<o:shapelayout v:ext="edit">
<o:idmap v:ext="edit" data="1" />
</o:shapelayout></xml><![endif]--></head><body lang=EN-AU link="#0563C1" vlink="#954F72"><div class=WordSection1><p class=MsoNormal>So after running through the setup steps and trying to build the Mono for UE for the first time I was getting the following build error.<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal><o:p> </o:p></p><p class=MsoNormal style='margin-left:36.0pt'>Error      1              error MSB3073: The command <o:p></o:p></p><p class=MsoNormal style='margin-left:36.0pt'><o:p> </o:p></p><p class=MsoNormal style='margin-left:36.0pt'>"E:\Source Control\UnrealEngine\Engine\Plugins\XamarinUE4\MonoManagedExtensions\..\..\..\..\Engine\Plugins\XamarinUE4\MonoRuntime\Binaries\DotNET\MonoAssemblyProcess.exe -p="E:\Source Control\UnrealEngine\Engine\Plugins\XamarinUE4\MonoManagedExtensions\..\..\..\..\Engine\Binaries\MonoRuntimeAssemblies" -n=UnrealEngine -p="E:\Source Control\UnrealEngine\Engine\Plugins\XamarinUE4\MonoManagedExtensions\..\..\..\..\Engine\Binaries\ThirdParty\EMono\framework\Xamarin.Unreal\v1.0" -o "obj\Release\MonoUE4" "obj\Release\UnrealEngine.ManagedExtensions.dll"" <o:p></o:p></p><p class=MsoNormal style='margin-left:36.0pt'><o:p> </o:p></p><p class=MsoNormal style='margin-left:36.0pt'>exited with code 9009. [E:\Source Control\UnrealEngine\Engine\Plugins\XamarinUE4\MonoManagedExtensions\UnrealEngine.ManagedExtensions.csproj]                E:\Source Control\UnrealEngine\Engine\Plugins\XamarinUE4\MonoRuntime\Binaries\DotNET\Xamarin.UE4.Common.targets                28           5              UE4<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal><o:p> </o:p></p><p class=MsoNormal>So I tracked the cause down to one of the paths in the file “\UnrealEngine\Engine\Plugins\XamarinUE4\MonoRuntime\Binaries\DotNET\Xamarin.UE4.Common.targets” contained a space due to the location it was cloned so it needed quotes to work. <o:p></o:p></p><p class=MsoNormal><o:p> </o:p></p><p class=MsoNormal>Line 14. Change this<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal><o:p> </o:p></p><p class=MsoNormal><span style='font-size:9.5pt;font-family:Consolas;color:blue;background:white;mso-highlight:white'><</span><span style='font-size:9.5pt;font-family:Consolas;color:#A31515;background:white;mso-highlight:white'>MonoUE4AssemblyProcessCommand</span><span style='font-size:9.5pt;font-family:Consolas;color:blue;background:white;mso-highlight:white'> </span><span style='font-size:9.5pt;font-family:Consolas;color:red;background:white;mso-highlight:white'>Condition</span><span style='font-size:9.5pt;font-family:Consolas;color:blue;background:white;mso-highlight:white'>=</span><span style='font-size:9.5pt;font-family:Consolas;color:black;background:white;mso-highlight:white'>"</span><span style='font-size:9.5pt;font-family:Consolas;color:blue;background:white;mso-highlight:white'>$(MonoUE4AssemblyProcessCommand) == ''</span><span style='font-size:9.5pt;font-family:Consolas;color:black;background:white;mso-highlight:white'>"</span><span style='font-size:9.5pt;font-family:Consolas;color:blue;background:white;mso-highlight:white'>></span><span style='font-size:9.5pt;font-family:Consolas;color:black;background:white;mso-highlight:white'>$(MonoUE4AssemblyProcessExe) -p="$(MonoUE4RuntimeAssembliesLocation)" $(_MonoUE4AssemblyProcessGameAssembliesOption)-n=$(MonoUE4BindingsNamespace)</span><span style='font-size:9.5pt;font-family:Consolas;color:blue;background:white;mso-highlight:white'></</span><span style='font-size:9.5pt;font-family:Consolas;color:#A31515;background:white;mso-highlight:white'>MonoUE4AssemblyProcessCommand</span><span style='font-size:9.5pt;font-family:Consolas;color:blue;background:white;mso-highlight:white'>></span><o:p></o:p></p><p class=MsoNormal><o:p> </o:p></p><p class=MsoNormal>To this<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal><o:p> </o:p></p><p class=MsoNormal><span style='font-size:9.5pt;font-family:Consolas;color:blue;background:white;mso-highlight:white'><</span><span style='font-size:9.5pt;font-family:Consolas;color:#A31515;background:white;mso-highlight:white'>MonoUE4AssemblyProcessCommand</span><span style='font-size:9.5pt;font-family:Consolas;color:blue;background:white;mso-highlight:white'> </span><span style='font-size:9.5pt;font-family:Consolas;color:red;background:white;mso-highlight:white'>Condition</span><span style='font-size:9.5pt;font-family:Consolas;color:blue;background:white;mso-highlight:white'>=</span><span style='font-size:9.5pt;font-family:Consolas;color:black;background:white;mso-highlight:white'>"</span><span style='font-size:9.5pt;font-family:Consolas;color:blue;background:white;mso-highlight:white'>$(MonoUE4AssemblyProcessCommand) == ''</span><span style='font-size:9.5pt;font-family:Consolas;color:black;background:white;mso-highlight:white'>"</span><span style='font-size:9.5pt;font-family:Consolas;color:blue;background:white;mso-highlight:white'>></span><span style='font-size:9.5pt;font-family:Consolas;color:red;background:white;mso-highlight:white'>&quot;</span><span style='font-size:9.5pt;font-family:Consolas;color:black;background:white;mso-highlight:white'>$(MonoUE4AssemblyProcessExe)</span><span style='font-size:9.5pt;font-family:Consolas;color:red;background:white;mso-highlight:white'>&quot;</span><span style='font-size:9.5pt;font-family:Consolas;color:black;background:white;mso-highlight:white'> -p="$(MonoUE4RuntimeAssembliesLocation)" $(_MonoUE4AssemblyProcessGameAssembliesOption)-n=$(MonoUE4BindingsNamespace)</span><span style='font-size:9.5pt;font-family:Consolas;color:blue;background:white;mso-highlight:white'></</span><span style='font-size:9.5pt;font-family:Consolas;color:#A31515;background:white;mso-highlight:white'>MonoUE4AssemblyProcessCommand</span><span style='font-size:9.5pt;font-family:Consolas;color:blue;background:white;mso-highlight:white'>></span><o:p></o:p></p><p class=MsoNormal><o:p> </o:p></p><p class=MsoNormal>Hope this helps others fix the issue<o:p></o:p></p></div></body></html>