[MonoDevelop] MacOSX Lion + MonoDevelop 2.8.2 + Mono for Android not installed

Alan alan.mcgovern at gmail.com
Wed Nov 9 07:12:26 EST 2011


That's great! I'm glad it's all working now. We have had reports that
sometimes xcode moves the /Developer directory and when that happens
MonoTouch and Mono for Android cannot be detected. This could've happened
to you. As long as it's working now, it's all ok. Do let us know if you
have any further issues!


On 8 November 2011 12:04, Miljenko Cvjetko <mcvjetko at holisticware.net>wrote:

>  Hi
> see inline...
> On 2011.11.08 12:31, Alan wrote:
> Hi,
>  This is actually the most bizarre issue I've ever seen. The code path
> which throws the 'Mono for Android is not installed' error is *identical*
> for the case where you open an existing project and the case where you
> start a new project. The first time the Mono for Android code is touched, a
> static constructor runs which essentially verifies that the file "/
> Developer/MonoAndroid//usr/lib/mandroid/Mono.Android.DebugRuntime-debug.apk"
> exists, which it does.
>  However, if the file is *not* detected, then Mono for Android is marked
> as not being installed and the information in the about dialog will display
> "Mono for Android not installed", which yours does. The code which
> populates the information in the about dialog is
> https://gist.github.com/c29a1fd1aaf2bcbf2075 . The code which pops up the
> error dialog is: https://gist.github.com/b34533235d56f4382e28 . This
> variable is only assigned to once so it is impossible for you to be unable
> to open an existing project and yet able to create a new one unless
> something has gone horrifically wrong in Mono.
>  Our MacOSX guru took a bit time and deinstalled few things with
> AppZap... I believe only
> Mono4Android and MonoDevelop.
> Did reinstall and reboot after each install (just to be sure)...
> Now I can open ApiDemo.sln (old solution) w/o problems and it runs...
> Guru from above did fresh install of Lion, Xcode, AppleSDK and Monotouch.
> I have continued (with heavy fighting with kbd shortcuts, inverse mouse
> scrolling) MonoForAndroid
> installation, so it could be I did something wrong. I suspect that I tried
> to install more things
> at once so installation just went wrong.
> We'll keep You informed.
>  The log file should be found at /Users/moljac/Library/Logs/MonoDevelop-2.8/MonoDevelop.log
> . You missed the 'Logs' part of the path when you checked before. I'd love
> a log file from immediately after you try to open an existing project and
> it fails and also from when you create a new android project and it doesn't
> throw an exception.
> Found it... Right now I'm on windoze box, so I'll send it tou You ASAP.
>  If you can repeatedly get this issue when opening existing projects I'll
> sort out a special debug build which contains *much* more logging to try
> and figure out exactly what has gone wrong.
> I believe this is not neccessary, because right now guys are testing and
> 4th-5th solution
> opened w/o problems.
> But log will be sent to You...
> thanks & regards
> mel
> --
> Miljenko Cvjetko dipl.ing. ET
> 	Direktor/CEO
> 	Projektant rješenja/Solution Architect	
> 	Razvojni programer/Senior developer
> 	Voditelj projekta/Project Manager
> IX južna obala 13
> Kajzerica Zagreb
> T: 385 1 7775555
> M: 385 91 557 447 3
> F: 385 1 7779556
> e: mcvjetko at holisticware.net
> w: http://www.holisticware.net
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://lists.ximian.com/pipermail/monodevelop-list/attachments/20111109/d5600312/attachment.html 

More information about the Monodevelop-list mailing list